Sådan arrangerer du den bedste polterabend

At planlægge den perfekte polterabend kan være både stressende og tidskrævende. Og frem for alt kan det være svært at vide, hvordan man skal begynde planlægningen af denne vigtige dag. Få her de bedste tips og tricks, der vil gøre dit polterabend-arrangement til en succes!

Tekst: Sara Åhlstrøm
Foto: Kaponia Aliaksei/shutterstock.com

Du skal i gang med at planlægge en vens eller venindes polterabend. Her har du muligheden for at vise præcis, hvor meget du holder af din ven/veninde og vil fejre, at han eller hun skal giftes. En vens polterabend kan, hvis du investerer tid, energi og omsorg i projektet, forhåbentlig blive en uforglemmelig dag og aften, som den kommende brud og alle andre involverede sent vil glemme.

Hvad, hvornår og hvordan...
...er spørgsmål, som skal besvares, men det vigtigste er, at polterabenden bliver, som bruden (eller gommen) ønsker sig. Noget, som han eller hun sætter pris på. Planlæg gerne noget ud over det sædvanlige, noget den kommende brud kan se tilbage på som et ekstra skønt minde. Dette er nemlig ikke bare en almindelig aften, hvor I ses, spiser en god middag og drikker et glas vin sammen. Denne aften skal være helt speciel. Og hvis du/I skal have held med at arrangere den perfekte polterabend, er det vigtigt at begynde planlægningen i god tid.

Polterabend efter brudens personlighed
Der findes tusindvis af forskellige måder at afholde polterabend på. Den kan se ud og formes på mange måder. Her gælder det om at kende sit publikum, om man så må sige. Du ved, hvad bruden eller brudgommen godt kan lide. Kan han/hun godt lide at danse? Spise gourmetmiddage? Tage til ølsmagning? Klatre i bjerge? Nyde stille aftener med hygge og god ost og vin? Overvej, hvad den kommende brud eller brudgom bedst kan lide at lave i weekenderne, i ferier, eller hvad han eller hun plejer at snakke om og drømme sig bort med. Udveksl ideer og lad kun fantasien sætte grænser.

Det gælder også om at have styr på (hvad du formentlig har), hvilken slags personlighed din ven eller veninde har. Alfa og omega for en polterabend er nemlig at gå ud fra den kommende bruds forudsætninger. Det vil sige, at du ikke skal udsætte hende for en pinlig situation, hvis du på forhånd ved, hun ikke vil bryde som om eksempelvis at blive klædt ud i en pinkfarvet prinsessekjole – eller endnu værre – en fjollet kanindragt for at lade hende spankulere byen rundt i den mundering. Er hun derimod en person, som elsker at udstille og vise sig selv lidt frem, så – go for it!

Find svar på alle spørgsmålene
Når I er kommet lidt i gang og har fundet ud af, hvilken type polterabend der passer bedst til den kommende brud eller brudgom, er det tid til selve planlægningsfasen. Skriv gerne alle jeres spørgsmål ned og lav en liste for bedre at få overblik over, hvad der skal gøres.

Nogle af de spørgsmål, der skal besvares:
• Hvad er jeres budget?
• Hvem er inviteret?
• Hvor og hvornår skal polterabenden holdes?
• Er hun fri (bare så hun ikke sidder i et vigtigt møde lige netop den dag, hvor I planlægger at invadere kontoret med prinsessekrone og tylskørt) til at blive kidnappet?

Planlæg noget uventet
Noget af det mest almindelige ved polterabender er at overraske den kommende brud, når hun mindst aner det, give hende et kostume på, sådan at alle kan se, at der er en polterabend i gang – og eventuelt skrive en liste med udfordringer, hun skal klare i løbet af dagen. Normalt finder en polterabend sted en hel dag – fra morgen til aften. Om dagen har I måske planlagt en cd-indspilning eller en tur i gokarts for efterfølgende at spise middag og måske gå ud at danse.

Her kan det være sjovt at planlægge noget helt uventet og udenfor den traditionelle ramme. Det vil sige, i stedet for at danse natten lang i byen, hvor I bor, så tag af sted om eftermiddagen til London, Stockholm eller måske endda Oslo for at danse et fedt sted i et helt andet land. Det vil med garanti vække glæde.

Eller hvorfor ikke lade som om, at polterabenden er ovre efter den hyggelige spa-dag og champagneskålen – for at overraske hende igen dagen efter. Klæd jer ud og overrask og kidnap hende allerede fra morgenstunden til endnu en dag fyldt med aktiviteter. Hvem siger, at en polterabend skal være overstået på 24 timer?

 LISTEN: Sådan får du succes med polterabenden
• Begynd planlægningen i god tid.
• Sørg for at få svar på alle spørgsmålene (hvem, hvad, hvor og hvornår?)
• Book alt i god tid.
• Lav en detaljeret tidsplan og planlæg ekstra tid imellem aktiviteterne, i tilfælde af at noget uventet skulle ske, såsom at den forudbestilte taxi er forsinket.
• Beslut hvem der har ansvaret for hvad og fordel arbejdsopgaverne.
• Lad polterabenden afspejle brud eller goms personlighed.
• Lav et overraskende indslag. Noget uventet sætter prikken over i’et på denne uforglemmelige dag!

Den aktive brud
Er den kommende brud noget af en sportsfanatiker? Kan hun godt lide at træne, udfordre sig selv og søger hun adrenalinkick? Så skal I naturligvis planlægge nogle fysiske aktiviteter, der giver høj puls og høj latter.

Prøv eventuelt at …
Kidnappe bruden, efterfulgt af en hel dag med adrenalin-pumpende aktiviteter. Sats på de træningsformer, som I ved, hun aldrig har prøvet før. Det medfører formentlig mange grin. Zumba, golf – eller hvorfor ikke inliners?

Den rolige brud
Har den kommende brud et roligt gemyt, så planlæg polterabend ud fra det - men glem ikke, at hun måske på trods af sin jordbundne personlighed godt ville kunne lide at blive udsat for lidt ’fare’. Det kan være sjovt at mikse rolige aktiviteter med nogle mere adrenalinfyldte.

Prøv eventuelt at …
Kidnappe og overraske bruden med en tempofyldt femkamp tidligt om morgenen. Nyd en hyggelig vinsmagning eller spa og pedicure-eftermiddag og afslut på den bedste måde; med en skøn middag på en lækker restaurant, hvor I lader ordet gå rundt og fortæller det sjoveste, sødeste, mest mærkelige minde, I deler med jeres gode veninde.

Den udadvendte brud
Har den kommende brud en mere social og udadvendt personlighed, så skal I naturligvis benytte jer af dette. Ved I med sikkerhed, at jeres veninde vil synes, det er sjovt at vise sig lidt frem, så skriv gerne en liste med udfordringer, hun skal igennem i løbet af dagen. Giv hende en sjov udklædning på, som alle får et godt grin af.

Prøv eventuelt at …
Arrangere en mere tempofyldt kidnapning. Overrask hende på jobbet klædt ud som banditter og jag hende vildt og højlydt rundt (sørg bare for at I får grønt lys fra chefen til det). Lad hende klare udfordringer inde i byen, indspille en dansevideo eller indspille en sang – og overrask hende med at spille sangen/afspille videoen helt tilfældigt i den lokale bar, hvor I ’helt spontant’ stopper op for at få et glas vin inden middagen.