Real-life wedding: Jesper og Alexandra

Vores bryllup var meget internationalt. Vi var i alt 13 forskellige nationaliteter, og vi havde derfor printet selve den ”officielle” vielsesceremoni ud på engelsk, så alle havde mulighed for at følge lidt med. Vi fik efterfølgende vide at vores udenlandske venner og familie, synes det havde været en meget smuk ceremoni.

Tekst: Jesper og Alexandra  Foto: Liv Lenes

Frieriet
Alexandra havde fået nyt job som medførte, at hun skulle arbejde i Valencia i ét år. Vi havde planlagt en tur til Sardinien et par måneder inden Alexandra skulle af sted, og Jesper havde pakket ringen med i håndbagagen. Han fandt dog aldrig ”det rigtige øjeblik”, så ringen endte med at komme med i bagagen tilbage til Aarhus. I stedet planlagde Jesper en picnic ved Brabrand Sø, og fandt en lille ”lomme”, hvor vi var helt alene. Da Alexandra på et tidspunkt lukkede øjnene, fandt Jesper ringen frem fra lommen og gik på knæ, og Alexandra sagde heldigvis ja med det samme.

 

Forberedelserne
Vi havde fra start besluttet, at vi ikke ville planlægge brylluppet, mens Alexandra var i Spanien, og derfor ville vi vente til hun kom tilbage til Danmark. I mellemtiden havde Jesper fået nyt job i København og fundet en lejlighed i Glostrup, så da vi begyndte at kigge på forskellige steder, var det Glostrup, der blev vores udgangspunkt. Vi var begge to vilde med Glostrup Kirke, som ligger lige rundt om hjørnet fra vores lejlighed. Det er en meget gammel og intim landsbykirke, som har den klassiske stil, som vi begge to gerne ville have. Vi fandt derefter Glostrup Park Hotel online, og kunne læse at deres restaurant ”La Cocotte”, havde fået rigtig fine anmeldelser. Efter vores første besøg i den nye restaurant blev vi meget hurtigt enige om, at det var den perfekte ramme for vores dag, så alt gik heldigvis op i en højere enhed for os.

 

Ceremonien
Da vores bryllup var meget internationalt, var vi meget spændte på at se, hvordan det ville gå i kirken. Vi var i alt 13 forskellige nationaliteter, og vi havde derfor printet selve den ”officielle” vielsesceremoni ud på engelsk, så alle havde mulighed for at følge lidt med. Vi havde i forbindelse med forberedelserne mødt vores præst (Jørgen) to gange, og havde også set ham til to gudstjenester i Glostrup Kirke, og han holdt en fantastisk flot ”tale” til os, hvor et af de primære budskaber var, at et ægteskab er noget der kræver samarbejde og vedligeholdelse. Vi fik efterfølgende at vide, at selvom de ikke havde forstået det hele, synes vores udenlandske venner og familie, at det havde været en meget smuk ceremoni. Efter kirken kørte vi direkte ud og fik taget billeder, da vi havde besluttet os for ikke at holde reception. Vi havde lejet en veteranbil til dagen, og vi var meget imponerede, da vi så ”vores” 1967 Buick Rivera pyntet op med hvide bånd.

 

Fotografen
Tilbage i sommeren begyndte vi at lede efter bryllupsfotografer. Det kan virke som et meget uoverskueligt marked, så vi besluttede os for at finde én, hvor vi begge to kunne lide billederne på deres hjemmeside. Vi faldt ret hurtigt over Liv Bang, og var enige om, at hendes billeder var meget smukke. Vi skrev til hende med det samme, og heldigvis var hun stadig ledig til den 11. juni. Vi havde på forhånd udvalgt to steder, hvor vi vidste vi gerne ville havde taget billeder. Det første sted var ved Damhussøen, og vores andet stop var langs Vestvolden nær Roskildevej. Vi var meget nervøse for vejret, for det havde regnet i flere dage op til brylluppet, men vi var utrolig heldige, og havde 18-19 grader og høj solskin hele dagen. Liv gjorde et fantastisk stykke arbejde på vores ”locations” og efterfølgende til festen. Vi har fået så mange flotte billeder, at det var været svært at udvælge nogen til at hænge op herhjemme.

 

Festen
Festen fandt sted i den nye restaurantbygning på Glostrup Park Hotel. Da vejret var så godt, fik vi serveret champagne på den store terrasse, der ligger i forlængelse af restauranten. Vi havde hørt fra Jespers svoger, som var vores Toastmaster, at vi ville få en lidt ”travl” aften, da vi havde 12 indslag, på trods af, at vi kun var 60 personer. De fleste indslag var på engelsk, da det var den måde, vi kunne sikre os, at flest muligt forstod det hele. Hele aftenen var en rigtig god blanding af forskellige kulturer og traditioner, og vi havde mange forskellige typer indslag med både traditionelle taler, bryllupsquiz og meget andet. Alexandras kollegaer fra Valencia havde også indspillet en video med en masse sjove klip fra forskellige steder i byen, som havde en særlig betydning for Alexandra. Både maden og vinen på Glostrup Park Hotel var præcis lige så fantastisk, som vi havde håbet, og vi fulgte en rumænsk tradition med at spise bryllupskagen (fra Lagkagehuset) til dessert, og næsten alle var oppe og tage to eller tre stykker. Vi dansede den traditionelle bryllupsvals, og et familiemedlem fra Aalborg spillede musikken på harmonika!

 

Bryllupsrejsen
Da Alexandra er startet på nyt job, havde vi ikke mulighed for at holde en ”lang” bryllupsrejse i år, men vi fandt stadig tid til seks fantastiske dage i Rom, hvor vi boede på Hotel Gravina San Pietro nær Vatikanet! Næste år planlægger vi en lidt længere tur til Asien, hvor vi kan nyde det første år sammen!

LÆS MERE


Hold styr på os