Find de rigtige sko til bryllupsdagen

At vælge sko til brudekjolen er en glædelig oplevelse for mange kommende brude. Udbuddet af smukke sko er enormt, og her vælger du frit, om du vil bære klassiske pumps, et par glitrende sandaler eller et par romantiske ballerinasko.

Tekst: Anna Storm  Foto: Elsa Coloured Shoes

At vælge sko til brudekjolen er en glædelig oplevelse for mange kommende brude. Udbuddet af smukke sko er enormt, og her vælger du frit, om du vil bære klassiske pumps, et par glitrende sandaler eller et par romantiske ballerinasko.

 

At finde sko til brudekjolen er en opgave, som brude håndterer forskelligt. En del køber brudeskoene i sidste sekund, mens andre vælger at købe sko lang tid før, de finder brudekjolen. Uanset hvilken kategori, du tilhører, er brudeskoene noget, man bør skænke en ekstra tanke.

 

De rigtige sko giver dig en holdning, der er flatterende for din krop, og som fremhæver og løfter din brudekjole op på en smuk måde. At vælge højhælede sko gør, at du får en flot holdning, og at kjolen falder smukt – men du bør også huske på, at du kommer til at bære skoene hele dagen, og at du skal orke at gå rundt i dem i mange timer. Er du vant til at gå i høje hæle, vil det formentlig ikke indebære noget problem på bryllupsdagen. En del brude vælger også at bære flade sko som ballerinaer eller sandaler på bryllupsdagen. Dette passer godt til sommerbrylluppet og bidrager til en afslappet og romantisk stemning.

 

Du kan også vælge at gennemføre vielsen i et par høje hæle for under festen at bytte til et par ballerinasko eller et par pumps med lavere hæl.

 

I dag er der masser af muligheder for at vælge sko på bryllupsdagen. På disse sider finder du nogle eksempler. Brudeskoene er gået fra kun at være klassiske hvide pumps til at optræde i alskens farver og former. Her kan du vælge at matche skoene med kjolen eller at stikke ud ved at vælge sko i en anden farve end brudekjolen – eller i en anderledes udførsel.

10 ting at huske på, når du vælger brudesko:

  1. Inden du går ud og køber dine brudesko, så skænk lige helheden en tanke. Vil du gerne have, at skoene matcher din kjole og dine smykker? Eller skal de stikke ud?
  2. Vær ærlig overfor dig selv: Uanset hvor smukke skoene i butikken er, så skal de være bekvemme. Du vil aldrig kunne nyde din bryllupsdag til fulde, hvis dine fødder plager dig ved hvert skridt (eller dansetrin), du tager.
  3. Jo mere dekoreret kjolen er nedadtil, desto mindre dekoration skal der være på brudeskoene – og vice versa.
  4. Skal du giftes på en græsplæne, en strand eller på andet blødt underlag? Så er det bedst med en ballerina eller en sko med bred hæl, så du ikke synker ned.
  5. Vælg den rette højde på hælene. Hvis du ikke er vant til høje hæle, er det bedst at gå efter den højde, du er vant til på dine festsko. Det bliver en lang dag og aften med masser af dans.
  6. Fordelen med høje hæle er, at dine lægge får en flot form (hvis du bærer en kort kjole), og din holdning forbedres.
  7. Overvej hvilken farve skoene skal have. Du kan tænke ’noget blåt’ ind i/på skoene eller bruge skoene som et farvekick til at matche din buket.
  8. ’Pimp your shoes’! Forvandl et par enkle brudesko ved at farve dem og udsmykke dem med forskellige applikationer.
  9. Benyt gerne skoindlæg og undgå, at fødderne ’glider rundt’ i skoene, så du kan danse hele natten. Desuden forhindrer indlæggene, at dine tæer glider over kanten på skoene (hvis du har åbne sko).
  10. Gå omkring i dine nye sko i 1-2 timer hver dag i cirka fem uger inden brylluppet. På den måde får du blødgjort dem og forhindrer eventuelle gnavesår.

LÆS MERE


Hold styr på os