Promotion

Din – for altid

De fleste brudepar ønsker sig en unik vielsesring som symbol på deres kærlighed og samhørighed. Men størsteparten ender faktisk med at vælge en klassisk og enkel ring, som aldrig går af mode.

Vielsesringen

Forretningen af eksklusive ure og smykker, Klarlund,  i København designer og udarbejder både forlovelses- og vielsesringe. Forlovelsesringen er kronjuvelen og må gerne være særlig og samtidig elegant. Der er frit spil og vidde rammer. Der er andre krav til vielsesringen: Den skal være klassisk og både kunne passe til bruden og gommen.

– Ofte kommer parret ind i forretningen med nogle klare ønsker til, hvordan ringen skal være. De vil gerne have en unik ring – men ofte går de faktisk herfra med en langt mere klassisk ring, end de i udgangspunkt forestillede sig, fortæller Klarlunds smykke team.

Forskellige ringe
Det er typisk en længere proces at finde frem til den helt rigtige vielsesring. Parret har brug for at tænke over og mærke efter, om deres valg er helt rigtigt.

– Efter den indledende samtale med parret udarbejder vi tegninger på ringen, så parret kan se den, inden guldsmeden går i gang med at udforme den, fortæller Klarlund teamet. I enkelte tilfælde oplever de også at parret er og bliver ved med at være uenige om for eksempel hvilket metal ringen skal være i.

– Kvinden vil måske have en ring i hvidguld, og manden ønsker sig en ring i guld. Hvis ikke de bliver enige, så hænder det, at de vælger en ring i samme profil, men i to forskellige slags metal. Det hører dog til sjældenhederne.

Tendenser og trends:

Klarlund fremhæver følgende tendenser og trends inden for vielsesringe:

Profil: Alle profiler er populære – runde, flade eller med en let sleben overflade. For et par år siden var det bredere og tungere ringe, der var mest populære. Stilen er lige nu mere enkel, romantisk og feminin, og ofte vælger parret at sætte flere smalle ringe ved siden af hinanden.

Ædelsten: Stenene er i dag mindre og mere diskrete end tidligere – men som regel er der altid sten i en vielsesring. Vielsesringen må dog ikke overskygge forlovelsesringen, som anses for at være den primære ring – kronjuvelen. Der er mange muligheder for at placere stenene. De kan placeres enkeltvis, som en stjernehimmel eller i en lige række.

Metal:

Tidligere har det været en trend af vælge hvidguld, men i dag er der igen fokus på guld og den mere traditionelle tilgang til både vielses- og forlovelsesringe. Det er især manden der giver udtryk den traditionelle tilgang. Generelt er er der en meget svingende tendens i valget af guld.

Indgraveringer: Der er i reglen altid indgraveringer i vielsesringe, her kan stå mange ting efter smag og behag. Dato for vielsen er fast, men ofte er der også en personlig indgravering i ringen og mest normalt er graveringen af fornavn.

Fakta om vielsesringe

  • I 1300 tallet begyndte nordboerne at anvende ringe som gave og symbol i forbindelse med trolovelse. De første tre hundrede år som en gave til bruden, men fra omkring 1600 tallet var der ofte tale om en ring til hver.
  • Vielsesringe blev introduceret i middelalderen. Det var, som så ofte, adelen der først indførte skikken. Først langt senere blev udveksling af ringe almindeligt blandt almindelige folk. Blandt borgerskabet i byerne blev ringene populære og udbredte i løbet af 1800-årene, både som symbol på den romantiske kærlighed og som statussymbol. Først i slutningen af 1800-tallet blev udveksling af ringe almindelig i alle samfundslag.
  • I dag er det mest almindelig at det kun er kvinden der bærer en forlovelsesring, men det er ikke ualmindeligt at den bruges som vielsesring. Oftest vælges dog et nyt par, hvor begge får en ring og her vælger kvinden ofte en vielsesring der kan sidde sammen med hendes forlovelsesring.
  • Det er skik og brug, at forloveren opbevarer vielsesringene, op til de skal bruges i kirken.
  • Vielsesringe kan udformes at et hvilket som helst materiale, men der har i lang tid været tradition for at anvende guld. Guld er holdbart og traditionelt, samt et ædelt materiale med historie. Dog er andet ædelt materiale som platin også populært.
  • At ringen skal sidde på ringfingeren er alle enige om, men på højre eller venstre hånd? I Danmark bærer de fleste deres vielsesring på højre hånd, men der er forklaringer der peger på begge hænder. En gammel opfattelse er at den placeres på venstre hånd, fordi der går en blodåre direkte fra hjertet til venstre hånd. En tilsvarende tradition siger at man bærer ringen på højre hånd fordi det er den man giver troskabsed og håndslag med. Begge måder at bære sin vielsesring på, er altså ”tilladt”.
  • I dag er det mere reglen end undtagelsen at ægtefæller begge bærer vielsesring – nogle desuden også deres forlovelsesring.

Læs mere

Vejen til drømmeringen

I denne artikel taler vi med guldsmed Lene Hald om at designe sin egen vielsesring.

Klassisk diamant eller blå safir?

Diamanten i vielsesringen men har fået lidt konkurrence de seneste par år af farvede sten. Hvad skal man egentlig vælge?

Kærlighedens kraft – Bucherer Fine Jewellery

Bucherer Fine Jewellery tror dybt på kærlighedens kraft: at løfte os op til euforiske nye højder, det der får os…

Mere af det hele på Klarlund Expo 2021!

Efter et års pause på grund af pandemien kunne Nordens største ur- og smykkemesse i sidste weekend atter slå dørene…

Smykke håndværket lever i bedste velgående

Min Guldsmed i Nærum er en familieejet virksomhed, som har sine rødder helt tilbage til 1999.

Design din drømmering

Vi har talt med to guldsmede, der designer forlovelses- og bryllupsringe i tæt samarbejde med parrene.

Danmarks største webshop med vielsesringe.

Gaven til morgenen efter

Historien bag morgengaven og gode bud på klassiske, populære og originale morgengaver til både ham og hende.

Skaber sine egne trends

Vi har talt med Peter Liljeroth om unikke designs, trends, og hvordan du får den ring, du drømmer om!

Castens – eventyrligt smukke smykker

Ønsker I jer håndlavede vielsesringe, som er lige så unikke som jer, kan I få dem designet hos den lille…

Vinderen af diamantjagten 2021!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence kåret! Diamantjagten er en konkurrence i samarbejde med Danmarks fornemmeste guldsmede.

Put a ring on it

Er en forlovelse og et frieri det samme? Vi besvarer nogle vigtige spørgsmål om forlovelse, frieri, vielse og ringe.

Guldsmed Boye – Passion for smykker og ure

Guldsmed Boye blev etableret i 1946 og drives i dag af 3. generation, Lars Boye. Vi brænder for at præsentere…

Hvilken ring skal jeg vælge?

Vi har bedt en ekspert besvare de mest typiske spørgsmål, man som kommende brud tumler med, når man skal vælge…

VI ELSKER AT BRUGE TID PÅ JER

Hos Hartmann’s har vi gennem to årtier handlet med udsøgte smykker i højeste kvalitet, og vores udvalg af vielsesringe er…

Din – for altid

De fleste brudepar ønsker sig en unik vielsesring som symbol på deres kærlighed og samhørighed. Men størsteparten ender faktisk med…

Diamantjagten

Diamantjagten er en konkurrence, Bryllupsmagasinet laver i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste guldsmede, og den giver DIG mulighed for…

Hvilke vielsesringe er mest populære i 2020?

Selvom vielsesringe er noget, der varer evigt, er der nogle tendenser, der kommer og går. Men hvad er virkelig mest…

Tips ved valget af ringe

Inden valget af ringe, kan du finde information på nettet og i magasiner om metaller og ædelsten, men det rækker…

Alt om vielsesringe

Alt, du behøver at vide om vielsesringe! Har du nogensinde ligget søvnløs over forskellige ædelsten og slibninger? Bare rolig, vi…

Vinderen af diamantjagten 2020!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence Diamantjagten kåret!

At bære ur på bryllupsdagen

At bære ur på bryllupsdagen er ikke kun et smukt stykke tilbehør, det betyder også, at du har styr på…

Signe Njust Jewellery

”At fremstille smykker kræver en særlig form for koncentration - en koncentration, der bringer mig ind i en bevidsthed af…

Sådan får du den ring, du drømmer om

Begynd allerede nu at overveje hvilken type ring, hvilke ædelsten og hvilken slibning, der tiltaler dig. Er du usikker? På…

Sådan beskytter du din ring!

Vi ved, det lyder frygteligt svært at tænke på administrative ting som forsikring, når du planlægger bryllup eller præcis er…

Skab din egen vielsesring

Hvordan en vielsesring skal se ud, er der ikke nogen retningslinjer omkring. Det er op til den enkeltes smag og…

Håndlavet med kærlighed

Hos Nord By Thomsen kan I være med til selv at designe jeres vielsesringe og få lige præcis de ringe,…

Billedgalleri fra Julie Sandlau

Julie Sandlaus eventyrlige bryllupskollektion har set dagens lys og introducerer eksklusive forlovelses- og vielsesringe samt smukke diamant ørestikkere til bruden…

Julie Sandlau – En kærlighedsfortælling

“Jeg har i mange år haft en drøm om at designe forlovelses- og vielsesringe som symbol på lykke og uendelig…

Smyk dig endnu smukkere!

Du har fundet drømmekjolen til dit bryllup. Hvilke smykker skal du vælge? Hvilke får dig til at skinne og gæsterne til…

Smukke perler

Ægte perler er meget værdifulde. Men perlerne har igennem tiden også været symbol på menneskers rang, alder, civilstand og status.…

Min drømmering

Det ultimative symbol på, at du siger ja til et andet menneske, er vielsesringen. Men hvordan skal den se ud?…

Design, kvalitet og professionalisme

Hos Halberstadt sættes der stort fokus på design, kvalitet og professionalisme. Der er smykker til enhver pris og smag. Kom…

Guide til den perfekte vielsesring

At vælge en vielsesring handler ikke blot om at vælge et smukt smykke. Ringene er et symbol på jeres kærlighed…

Perlernes ABC

I dette mini encyklopædi finder du al den fornødne viden om perler, så du ved mest muligt om dine perler…

Husk at gå med museskridt til alteret

Der var amoriner i luften, da over 100 forelskede par i alle aldersgrupper torsdag aften var samlet for at blive…

Smykker

Et af de første spørgsmål, I skal tage stilling til, når beslutningen om brylluppet er taget, er, hvad der skal…

Morgengaven – en smuk tradition

Morgengaven er en gammel tradition, som før i tiden havde stor betydning for bruden. I dag er det en smuk…

Vindere af tidligere Diamantjagt!

Diamantjagten er en konkurrence Bryllupsmagasinet laver i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste guldsmede. Her præsenterer vi vindere av Diamantjagten…

Copenhagen Jewellery & Watch Show 2015

Copenhagen Jewellery & Watch Show (CPHJS) løb af stablen i weekenden. CPHJS er en indkøbsmesse for guld, ure og tilbehør,…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Vejen til drømmeringen

I denne artikel taler vi med guldsmed Lene Hald om at designe sin egen vielsesring.

Se mere

Klassisk diamant eller blå safir?

Diamanten i vielsesringen men har fået lidt konkurrence de seneste par år af farvede sten. Hvad skal man egentlig vælge?

Se mere

Kærlighedens kraft – Bucherer Fine Jewellery

Bucherer Fine Jewellery tror dybt på kærlighedens kraft: at løfte os op til euforiske nye højder, det der får os…

Se mere

Mere af det hele på Klarlund Expo 2021!

Efter et års pause på grund af pandemien kunne Nordens største ur- og smykkemesse i sidste weekend atter slå dørene…

Se mere

Smykke håndværket lever i bedste velgående

Min Guldsmed i Nærum er en familieejet virksomhed, som har sine rødder helt tilbage til 1999.

Se mere

Design din drømmering

Vi har talt med to guldsmede, der designer forlovelses- og bryllupsringe i tæt samarbejde med parrene.

Se mere

Gaven til morgenen efter

Historien bag morgengaven og gode bud på klassiske, populære og originale morgengaver til både ham og hende.

Se mere

Skaber sine egne trends

Vi har talt med Peter Liljeroth om unikke designs, trends, og hvordan du får den ring, du drømmer om!

Se mere

Vinderen af diamantjagten 2021!

Nu er vinderen af vores populære konkurrence kåret! Diamantjagten er en konkurrence i samarbejde med Danmarks fornemmeste guldsmede.

Se mere

Put a ring on it

Er en forlovelse og et frieri det samme? Vi besvarer nogle vigtige spørgsmål om forlovelse, frieri, vielse og ringe.

Se mere