Sådan arrangere du en vellykket polterabend for bruden

Skal en af dine bedste veninder eller en person i din nærmeste familie giftes? Så bare rolig! I denne artikel giver vi tips til, hvordan du arrangere polterabend uanset budget.

Tekst: Anna Storm | Foto: Adobestock.com

Er opgaven med at planlægge en polterabend for den kommende brud havnet på dit bord? Føler du dig lidt stresset over opgaven? Så tag det roligt, vi har de helt rigtige tips. I stedet for at falde i ’Sådan gør de andre-fælden’, får du her tips til polterabends, som med garanti bliver en succes. Og vi giver tips til aktiviteter, der passer til alle budgetter.

Til den korte polterabend

Har I kun nogle timer til at arrangere en vellykket polterabend for den kommende brud? Intet problem! Man kan sagtens lave en masse sjov på blot få timer. Det klassiske er at begynde med overraskelsesmomentet, hvor bruden bliver overrasket af jer. For at få så meget som muligt ud af den tid, I har til rådighed, anbefaler vi, at I lægger ud med en aktivitet. Det mest almindelige er, at man begynder med morgenmad, brunch eller et cafestop, men vent med det til sidst i stedet for. Tiden løber ofte afsted, når man hygger sig med sådan en aktivitet, og det kan blive lidt stressende at skulle videre i programmet. Så vent med dette og start i stedet polterabenden med en aktivitet, som den kommende brud vil synes om. Måske er det et kursus i, hvordan man dekorerer kager og bagværk? Måske er det et svedigt klatrepas ude i naturen med en guide? Eller hvorfor ikke udvide jeres vinkundskab ved at arrangere en vinsmagning? Vælg en aktivitet, som I alle er involverede i og har mulighed for at tale om og grine sammen om på et senere tidspunkt. Afslut derefter polterabenden med en frokost/middag på restaurant – eller hvorfor ikke hygge med lidt snacks og drinks hjemme hos en af jer? Mens I spiser og drikker, laver I en quiz med spørgsmål om bruden (eller vennerne). Eller hvorfor ikke stille en opgave til alle om at holde en personlig tale for den kommende brud? Det vil med garanti være værdsat.

Til heldagsarrangementet

I løbet af en hel dag har I tid til flere forskellige aktiviteter. Husk dog ikke at booke for mange aktiviteter på én dag, det kan nemt blive lidt hektisk, og ofte sker der det, at hver enkelt aktivitet tager længere tid end beregnet (specielt hvis der er alkohol indblandet). Når man planlægger polterabend en hel dag, er det en god start at byde den kommende brud på brunch/morgenmad lige efter overraskelsesmomentet. Dæk op med en buffet af gode sager – og hav gerne ekstra fokus på de ting, som I ved, bruden godt kan lide. Er vejret godt, er der ikke ret meget, der slår en picnic. I løbet af morgenmaden kan I lave en leg, som gør, at alle kender hinanden lidt bedre. Legen går ud på, at bruden har 15 sekunder til hurtigt at præsentere alle de tilstedeværende.
Præsentationen kan være et sjovt minde, eller hvordan bruden og gæsten lærte hinanden at kende. En hurtig og virkelig sjov måde at lære hinanden at kende. Efter morgenmaden er det tid til dagens første aktivitet. Her kan I for eksempel padle i kajak, spille padel-tennis, tage på sushi-kursus, flyve i luftballon eller leje en stylist, som giver tips om stil til bruden. Frokosten kan med fordel tages med og spises når og hvor, det passer. En køleboks med smørrebrød, salater og friske juicer holder energien oppe. Om eftermiddagen kan I måske besøge en frisørsalon for at få blow-outs og blive shinet op til aftenen. Eller I kan arrangere en mini-SPA hjemme hos en af jer. Aftenen kan bruges på at overvære et stand-up-show, tage i teatret eller til koncert. Eller måske fejrer I det ved at have booket bord på brudens favoritrestaurant. Også her er det en smuk gestus, at alle holder en personlig tale til den kommende brud.

Flere dages polterabend

For jer, der slår på de helt store trommer, og vælger en polterabend, der løber af stablen over en hel weekend, findes der talrige af muligheder. Har I et stort budget, kan I kidnappe bruden og føre hende direkte til lufthavnen og overraske hende med en weekendtur til en fantastisk by. Ønsker I at fejre bruden over flere dage, men uden at det skal koste hele familieformuen? Det er ikke noget problem. Book en mindre hytte i skoven eller lån en slægtnings sommerhus. Brug gerne weekenden på at lave en masse mad, sidde foran pejsen, tage et nøgenbad i en nærliggende sø, gå ture i skoven og tage pænt tøj på om aftenen. Forbered gerne en masse lege til sådan en weekend, så alle får mulighed for at omgås hinanden.

Arrangere polterabend – generelle tips:

  • Overraskelsesmomentet er næste halvdelen af en vellykket polterabend. Sørg derfor for, at planlægningen af polterabenden sker uden den kommende bruds vidende. Overrask hende enten med en klassisk kidnapning, ved at dukke op midt under middagen med svigerforældrene eller ved at involvere hendes chef og booke hende til ’et vigtigt møde’, hvor I alle kommer ind og overrasker hende. Det er kun fantasien, der sætter grænser.
  • En klassisk polterabend holdes af brudens kvindelige venner. Men hvem siger, at man ikke kan blande kønnene. For mange føles det mere rigtigt end forkert, og ærligt talt, så vil man som brud gerne have sine nærmeste venner tilstede – mandlige som kvindelige. Ikke?!
  • Lange transporttider? Nogle gange får man brug for at fragte selskabet fra A til B, og med lidt alkohol i kroppen er det let for bruden at blive lidt søvnig. Undgå dette ved at have en kurv med sedler med ’emner’, som bruden skal tale om. Det kan være ’Den første kærlighed’, ’Da jeg var mest eventyrlysten, var jeg…’, ’Det mest romantiske, min nuværende partner har gjort, er…’ og så videre.
  • Undgå at udstille bruden ved at tvinge hende igennem byen for at sælge kys eller kondomer eller lignende. Er der nogensinde nogen, der har brudt sig om det?

Mer for gæst >>>

Læs mere

Vellykket polterabend

Er opgaven med at planlægge en polterabend for den kommende brud havnet på dit bord? Føler du dig lidt stresset…

Dresscodes ved bryllupper

Mange gæster spekulerer på, hvad de skal have på til brylluppet. Bare rolig, efter at have læst denne artikel, vil…

Brudgommens tjekliste

Det er altid en god idé at vide, hvad der - traditionelt set - er på gommens huskeliste.

Dresscode

Selvom det kan føles underligt om ikke at diktere, så i det mindste at guide gæsten til den rette påklædning…

Offline vielse, online bryllupsfest

At benytte sociale medier på den rette måde kan virkelig have stor, positiv indflydelse på brylluppet.

Bryllupsgaver: Hvad skal I ønske jer?

Vi giver dig vores bedste tips til bryllupsgaver, I bliver tilfredse med.

At være toastmaster

Her er en guide til dig, der er lige så uvant med som stolt over at være blevet valgt som…

Manerer & Etikette for bryllupsgæsten

Hvad gælder egentligt for dig som gæst? Hvad er ”do’s and don’ts”? -Vi har svarerne her!

Sådan undgår du at blive en “bridezilla”

Al planlægning og koordinering før ens store dag kan skabe en del stress, og risikoen for at blive en overkontrollerende…

Eksklusiv ny kjolebutik i København

Aarhus designer Marianne Carøe og Københavnske Maria Bindseil-Hansen har indgået partnerskab og åbner nu konceptbutik i centrum af København.

Bryllupsgavernes historie

Intet bryllup uden gaver! Traditionen med gaver går langt tilbage i tiden. Morgengave til bruden – og stadig oftere også…

Tid til flere farver

Blå har længe domineret dem mandlige bryllupsmode, men nu er der endelig kommet lidt flere farver på markedet.

Bryllupstale: Hvordan laver man en god tale?

Ved et bryllup er det kutyme at holde en bryllupstale, uanset om du er brudgom, brud, nær familie, forlover eller…

Fem tips til bryllupsfotografering med iPhone!

Er du inviteret til bryllup? Her er fem gode tips til, hvordan du tager billeder med din iPhone til bryllupper.

Hvilken type polterabend vælger du?

Vi har listet nogle forslag til aktiviteter til polterabend – Stem på den aktivitet, du allerhelst vil lave til din…

Festkjoler til sommerbryllupper!

Er du inviteret til et bryllup til sommer? Her er nogle muntre og sommerlige kjoler, der er perfekte til et…

En talers gave

Din gode veninde skal giftes, og du vil gerne give hende noget helt specielt. I den situation er en bryllupstale…

Blåt er flot

Flere og flere brudgomme vælger at bære den blå farve på bryllupsdagen, og farven findes i en stribe af forskellige…

Den farvebevidste gæst

Hvis du vil være ekstra trendy i 2023, så tilføj et strejf af magenta.

Størrelsesinkluderende fest- og bryllupskollektion fra Ellos

Ellos lancerer et kollektionssamarbejde med Linda-Marie Nilsson. Denne gang drejer det sig om fine kjoler og accessories til alle sommerens…

Dressed for success

Inviteret til bryllup, men ved ikke, hvad du skal tage på? Vi hjælper dig på rette vej i dresscode-junglen! Læs…

Takt og tone – før, under og efter brylluppet

Vi har fået styr på hvilken takt og tone der gælder før, under og efter bryllupet.

Bryllupsrelaterede events

Udover selve bryllupsdagen, hvor bryllupper, hygge og fest finder sted, er der et væld af bryllupsrelaterede begivenheder.

Forbered dig på at vende tilbage til festlighederne

Nu er bryllupper (heldigvis) tilbage for fuld kraft. Men for nogle kan det være en udfordring at deltage i sociale…

Fri for pletter

Pletter på tøjet, der er svære at få af? Bryllupsmagasinet giver dig trickene.

Gaven til morgenen efter

Historien bag morgengaven og gode bud på klassiske, populære og originale morgengaver til både ham og hende.

Vælg dine brudepiger med omhu

Her er nogle af de ting, som det kan være godt at huske på, når du skal vælge dine brudepiger.…

Dress codes – sådan fortolker du dress koderne på invitationen

De fire etablerede dress codes er kjole og hvidt, jaquet, mørk habit og festlig påklædning.

Sådan arrangere du en vellykket polterabend for bruden

I denne artikel giver vi tips til, hvordan du arrangerer en fantastisk polterabend uanset budget.

Til bryllupsgæsten – sådan lægger du budget for bryllupssæsonen

Her kommer tips til, hvordan I klarer bryllupssæsonen uden at sætte økonomien på spil.

Brudefølge

Både brudepiger og brudesvende engagerer sig og lægger (forhåbentlig) både tid og energi i at gøre jeres bryllup perfekt. Vis,…

Den komplette guide til dig som toastmaster

Din bedste ven, søster/bror, kollega skal giftes, og du har fået til opgave at være toastmaster m/k. Det er en…

Uforglemmelig polterabend

Har du en i din nærmeste familie eller vennekreds, der skal giftes? Hvor skønt! I denne artikel giver vi dig…

Bryllupsdage

Måske fejrer I dagen med en fest, en middag eller en rejse? Bryllupsdagen er en dag at mindes og en…

Brylluppets takt og tone

Hvordan er det nu med noget gammelt, nyt og blåt? Og hvad med talerækken? Få styr på brylluppets takt og…

Hvem gør hvad under brylluppet?

Under et bryllup er der en række nøglepersoner, som skal udpeges. Personer, der får et specielt ansvar og opgaver i…

Sig ja til din brudepige

En af de mange vigtige beslutninger man som kommende brud skal tage stilling til, er hvorvidt man vil have en…

Placer jeres gæster rigtigt

Det er næsten en videnskab at placere sin familie, venner og hædersgæster rigtigt. Der findes naturligvis regler for gæsternes placering,…

Sådan arrangerer du den bedste polterabend

At planlægge den perfekte polterabend kan være både stressende og tidskrævende. Og frem for alt kan det være svært at…

Herretøj – eksperten giver tips

Bryllupsmagasinet fik en snak med en ekspert indenfor området; Michael fra Mond of Copenhagen. Han giver os sine bedste tips…

Dresscode

De fleste brudepar vælger at skrive i invitationen, hvis de har ønsker til gæsternes påklædning. Men hvad betyder de forskellige…

Smukke kjoler

Et af de første spørgsmål, I skal tage stilling til, når beslutningen om brylluppet er taget, er, hvad der skal…

Gæst med stil

Et af de første spørgsmål, I skal tage stilling til, når beslutningen om brylluppet er taget, er, hvad der skal…

Morgengaven – en smuk tradition

Morgengaven er en gammel tradition, som før i tiden havde stor betydning for bruden. I dag er det en smuk…

Nyeste posts

Udvalgte posts

Vellykket polterabend

Er opgaven med at planlægge en polterabend for den kommende brud havnet på dit bord? Føler du dig lidt stresset…

Se mere

Dresscodes ved bryllupper

Mange gæster spekulerer på, hvad de skal have på til brylluppet. Bare rolig, efter at have læst denne artikel, vil…

Se mere

Dresscode

Selvom det kan føles underligt om ikke at diktere, så i det mindste at guide gæsten til den rette påklædning…

Se mere

Offline vielse, online bryllupsfest

At benytte sociale medier på den rette måde kan virkelig have stor, positiv indflydelse på brylluppet.

Se mere

Manerer & Etikette for bryllupsgæsten

Hvad gælder egentligt for dig som gæst? Hvad er ”do’s and don’ts”? -Vi har svarerne her!

Se mere

Bryllupsgavernes historie

Intet bryllup uden gaver! Traditionen med gaver går langt tilbage i tiden. Morgengave til bruden – og stadig oftere også…

Se mere

Tid til flere farver

Blå har længe domineret dem mandlige bryllupsmode, men nu er der endelig kommet lidt flere farver på markedet.

Se mere

Bryllupstale: Hvordan laver man en god tale?

Ved et bryllup er det kutyme at holde en bryllupstale, uanset om du er brudgom, brud, nær familie, forlover eller…

Se mere

Fem tips til bryllupsfotografering med iPhone!

Er du inviteret til bryllup? Her er fem gode tips til, hvordan du tager billeder med din iPhone til bryllupper.

Se mere

Hvilken type polterabend vælger du?

Vi har listet nogle forslag til aktiviteter til polterabend – Stem på den aktivitet, du allerhelst vil lave til din…

Se mere